Spaghetti Bolonese

Składniki:

  • 300 g mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 marchewka
  • 2 łyżki oleju
  • 1 puszka krojonych pomidorów (400g)
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 100 ml bulionu mięsnego
  • oregano
  • sól, pieprz
  • 300 g makaronu spaghetti
  • z tarty ser do posypania

Przygotowanie:

Cebule i czosnek obrać i poszatkować. Marchewkę umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. Cebule i czosnek podsmażyć na oleju. Dodać mięso mielone i marchewkę. Wszystko podsmażyć. Dodać pomidory z puszki, przecier pomidorowy i bulion. Przykryć i smażyć 20 minut. Przyprawić solą i pieprzem.

download

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *